Gå videre til hovedindholdet

At være socialt handicappet ... fortsat

Jeg lovede at vende tilbage ... Og det gør jeg så nu ...
At tage en snak over flere dage med min dreng virker altså ... Samarbejdsbaseret Problemløsning er komme for at blive ;) ... Og jeg kan varmt anbefale teknikken !!
Et par dage efter sidste snak tager jeg emnet op igen ... Og nu går det meget bedre for min lille dreng ... Han kommer nemmere til løsninger og han blir heller ikke lige så ked af det ... Nu er den konkrete situation også kommet på afstand og det er godt ... Lige efter bogen ;) ;)
Det der rør sig er bl.a. det sociale i en læringssituation ... En situation, hvor de sidder flere elever (max. 5) om et bord og har ABC ... De har en kuffert med dyr der starte med de bogstaver de har lært indtil nu ... De trækker hver især et dyr (for nogen et yndlingsdyr) siger lyden og navnet på dyret (tror jeg nok) ... De skiftes til at starte!!! ... 
Denne dag er det et andet barn der starter og X tager pindsvinet (som min dreng havde udtænkt sig) ... Han reagere ved at blive vred og ked og gå til time-out !! ...
I løbet af vores snak siger han til mig 'hvorfor må X ha sit eget dyr (mulvarpen) når jeg ikke må' ... (den kan jeg ikke lige svar på) ... Men spørger ham om, hvordan ABC foregår ... Han forklarer at de alle på skift vælger et dyr og at han VIL har pindsvinet ... Jeg siger det kan jeg godt forstå og spørger om han kunne finde et andet sejt dyr, hvis pindsvinet er taget ... Han starter med at tøve, men siger så "JA, slangen eller egernet ... De er allesammen seje" ... "Det er lige meget hvad de andre tager, så tager jeg bare et andet" ... Og vupti så er der en løsning ... Og jeg roser ham ... Han er tydeligt stolt !!!
Jeg har taget en snak med en voksen i gruppe om den med mulvarpen ... Og den må selvfølgelig også vælges, hvis det er den min dreng har lyst til at vælge ... Udfordringen er at han vælger eller valgte den for at "drille" det andet barn ( og det duer jo ikke) !!! ... Jeg fortalte ham at han gerne må vælge den, hvis den ligger der og det er den han helst vil ha', men at han ikke måtte tage den for at drille" ...
Så nu er jeg spændt på om det virker ... Han er i hvert fald lettet og glad ... Han fik helt rolige øjne, da vi afsluttede samtalen!!
Det er nu skønt med gode redskaber til at løse udfordringer ;)
Nyd solen derude, det vil jeg gøre!!

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Prioritering og valg

Prioritér ALTID din partner først! (Hvis du har en). Det gør jeg!

Personlige prioriteringer kan vel egentlig ikke diskuteres, men blot respekteres. Hvad, der virker for mig, virker måske slet ikke for dig. Mine prioriteringer er mine valg - 100% og jeg står ved dem.
Med årene har jeg oplevet mange, der har haft en mening om min måde at leve mit liv på, mine prioriteringer og mine valg. Det værste ved det er at jeg har tilladt dem, at have det. Jeg sagde ikke fra. De overskred mine grænser.

Det har gjort mig ked af det, vred og dybt frustreret. For jeg tvivlede lige pludselig på mine valg. Var jeg rigtig eller var jeg forkert? Hvem er dommer? Hvem bestemmer? Det gjorde mig syg. Det sårede mig dybt. En masse tanker og dårlige dage.
Andre må gerne have en mening bare de respekterer mine valg og så længe de kender grænsen.

Jeg ved godt det er farligt at skrive at jeg prioriterer min mand først. 
Faktisk er det rigtig svært at fortælle om mine valg helt generelt. Ganske enkelt fordi jeg gennem h…

De manipulerede mit liv

De manipulerede mit liv. Jeg tillod det. Jeg er flov over at jeg lod det ske.

Igen bevæger jeg mig ud på glat og tynd is. Ikke mange tør bevæge sig herud. Jeg tør. Det skaber åbenhed.

Jeg ser mig i en position, hvor jeg godt kan tillade mig at have en mening. I hvert fald når det gælder mine egne oplevelser og følelser. Jeg er dog ret sikker på at jeg ikke er den eneste, der har eller har haft det som mig.

Dette er ikke et indlæg, hvor nogen skal tænke 'hvor er det synd for hende' men det er blot mit liv set med mine øjne. Det er heller ikke meningen at nogen skal føle sig støt, men måske mere tage det til sig og vide dette er verden set med mine briller på. Jeg er nemlig helt bevist om at I ser verden med jeres briller på.

Dette indlæg har været undervejs i lang tid og er omskrevet rigtig mange gange. I slutning af 2018 kom der lidt mere kød på og et forløb hos en psykolog fik mig til at indse, at jeg slet ikke er forkert, som jeg ofte føler mig. Jeg er mig.

Ægte/uægte - rigtig/fo…

Volvos mindste SUV og den frækkeste

Jeg har haft fornøjelsen af at teste og beskrive min egen bil, som generalprøve til Kvindernes Bilmagasin, som jeg er testkører og freelanceskribent for. Dem, der kender mig, ved jeg er så glad for at være en del af netop det team, der nu består af 7 kvinder, læs mere om os her - læs også mere om min passion i mit blog indlæg 'Min passion. Biler' 😀
Volvo XC 40 D4 AWD Momentum – Volvos mindste SUV og den frækkeste - en rigtig lille bisse.
Skrevet 31. maj  2019 / Af Rikke Struve
Volvo XC40. Det er min 8. Volvo, det er omkring 8 år siden jeg havde en Volvo. Da jeg satte mig ind i denne for et år siden, var det som at komme hjem. Jeg er vild med biler og har en speciel kærlighed til Volvo J
Selvom det er Volvos mindste SUV vil dieselmotoren på 2.0 ltr. med sine 190 heste gerne frem i forreste række. Jeg tester bilen en solrig forårsdag.
I flere år har Volvo været for købmænd og mænd med blød hat, hvis man spørger mig. Det var dengang Ford Motor Company var ejerene. Men de seneste mode…