Gå videre til hovedindholdet

Hvad er Psykisk førstehjælp?

Psykisk sygdom stjæler arbejdsliv

- hvor længe kan vi holde den kørende?
En rapport fra Sundhedsstyrelsen viser, at stressrelateret lidelser som bl.a. angst stjæler arbejdsliv.
I løbet af et år vil ca. 20% af befolkningen (700.000 - 800.000) have symptomer på en psykisk sygdom. Det kan ramme alle – også dig og mig! 
Hvad gør du, når en medarbejder, kollega eller et menneske i din omgangskreds bliver ramt af psykisk sygdom?  Ofte for lidt …
WHO forudser, at psykisk sygdom de kommende år vil rykke op på andenpladsen over de mest belastende sygdomme – både for den enkelte og for samfundet
Mange får ikke den rette hjælp, hvilket kan have store konsekvenser for den enkeltes arbejdsevne og livskvalitet.  Når man møder et menneske i en psykisk krise kan det ofte være en voldsom oplevelse, som man kan blive skræmt af. Derfor vælger mange at kigge den anden vej i stedet for at hjælpe. 
Med konkret generel viden og værktøjer i Psykisk førstehjælp og stress kan helt almindelige mennesker lære, at tage snakken og hjælpe den ramte videre til rette behandling.
Ved længerevarende ubehandlet stress stiger risikoen for psykisk lidelser, og hvert år koster angstlidelser alene 8,6 milliarder kroner i tabt produktion.

Hvorfor uddanne sig som Psykisk førstehjælper?

 • Fordi det er vigtigt at nedbryde tabu omkring stress og psykiske sygdomme, og samtidig blive klædt på til akut medmenneskelighed. Du lære at spotte mennesker, der viser tegn på angstdepressionmisbrugpsykoser og/eller stress, og hjælpe disse til behandling på et tidligt stadie.
 • Fordi der kan være mange menneskelige og økonomiske konsekvenser ved for sen eller ingen behandling af stress og psykiske sygdomme.
 • Fordi du lærer, at håndtere mennesker på en hensigtsmæssig måde samtidig med, at du er med til at minimere tab af arbejdsevne og livskvalitet.

Kurset opbygning

Kurset afholdes i samarbejde med Psykiatrifonden, der efter endt grundkursus (4 moduler) udsteder et certifikat til dig. På hvert modul lærer du at spotte symptomer, tage snakken og sende vedkommende videre til rette behandling.
Efter tillægsmodulet bliver du yderligere certificeret i spotte symptomer på stress.
Alle moduler er opbygget med en vidensdel og en handleplan. Kriser, som selvmord, selvskade, panikangst, traumatiske hændelser og aggressiv adfærd er også en del af kurset.
4 grundmoduler á 3 timer – kan afholdes som et 2-dages kursus (2x6 timer) eller 4 formiddage. 
 1. Depression
 2. Angst
 3. Psykoser
 4. Misbrug
 1 tillægsmodul á 3 timer – afholdes 1 formiddag.
 1. Stress

Målgruppe

Kurset henvender sig til dig, som arbejder med mennesker i din hverdag, du kan være:
 • Leder
 • Medarbejder
 • Socialrådgiver
 • Sygeplejerske
 • HR-konsulent
 • Behandler
 • Coach
 • Tillidsrepræsentant
 • Arbejdsmiljørepræsentant
 • Pårørende
En rigtig god investering til dig der har med mennesker at gøre.
VIL du være med til at nedbryde tabuer omkring psykiske sygdomme og stress?

Rikke

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Prioritering og valg

Prioritér ALTID din partner først! (Hvis du har en). Det gør jeg!

Personlige prioriteringer kan vel egentlig ikke diskuteres, men blot respekteres. Hvad, der virker for mig, virker måske slet ikke for dig. Mine prioriteringer er mine valg - 100% og jeg står ved dem.
Med årene har jeg oplevet mange, der har haft en mening om min måde at leve mit liv på, mine prioriteringer og mine valg. Det værste ved det er at jeg har tilladt dem, at have det. Jeg sagde ikke fra. De overskred mine grænser.

Det har gjort mig ked af det, vred og dybt frustreret. For jeg tvivlede lige pludselig på mine valg. Var jeg rigtig eller var jeg forkert? Hvem er dommer? Hvem bestemmer? Det gjorde mig syg. Det sårede mig dybt. En masse tanker og dårlige dage.
Andre må gerne have en mening bare de respekterer mine valg og så længe de kender grænsen.

Jeg ved godt det er farligt at skrive at jeg prioriterer min mand først. 
Faktisk er det rigtig svært at fortælle om mine valg helt generelt. Ganske enkelt fordi jeg gennem h…

De manipulerede mit liv

De manipulerede mit liv. Jeg tillod det. Jeg er flov over at jeg lod det ske.

Igen bevæger jeg mig ud på glat og tynd is. Ikke mange tør bevæge sig herud. Jeg tør. Det skaber åbenhed.

Jeg ser mig i en position, hvor jeg godt kan tillade mig at have en mening. I hvert fald når det gælder mine egne oplevelser og følelser. Jeg er dog ret sikker på at jeg ikke er den eneste, der har eller har haft det som mig.

Dette er ikke et indlæg, hvor nogen skal tænke 'hvor er det synd for hende' men det er blot mit liv set med mine øjne. Det er heller ikke meningen at nogen skal føle sig støt, men måske mere tage det til sig og vide dette er verden set med mine briller på. Jeg er nemlig helt bevist om at I ser verden med jeres briller på.

Dette indlæg har været undervejs i lang tid og er omskrevet rigtig mange gange. I slutning af 2018 kom der lidt mere kød på og et forløb hos en psykolog fik mig til at indse, at jeg slet ikke er forkert, som jeg ofte føler mig. Jeg er mig.

Ægte/uægte - rigtig/fo…

Volvos mindste SUV og den frækkeste

Jeg har haft fornøjelsen af at teste og beskrive min egen bil, som generalprøve til Kvindernes Bilmagasin, som jeg er testkører og freelanceskribent for. Dem, der kender mig, ved jeg er så glad for at være en del af netop det team, der nu består af 7 kvinder, læs mere om os her - læs også mere om min passion i mit blog indlæg 'Min passion. Biler' 😀
Volvo XC 40 D4 AWD Momentum – Volvos mindste SUV og den frækkeste - en rigtig lille bisse.
Skrevet 31. maj  2019 / Af Rikke Struve
Volvo XC40. Det er min 8. Volvo, det er omkring 8 år siden jeg havde en Volvo. Da jeg satte mig ind i denne for et år siden, var det som at komme hjem. Jeg er vild med biler og har en speciel kærlighed til Volvo J
Selvom det er Volvos mindste SUV vil dieselmotoren på 2.0 ltr. med sine 190 heste gerne frem i forreste række. Jeg tester bilen en solrig forårsdag.
I flere år har Volvo været for købmænd og mænd med blød hat, hvis man spørger mig. Det var dengang Ford Motor Company var ejerene. Men de seneste mode…