Gå videre til hovedindholdet

Right2recoveryHej, jeg hedder Rikke,  jeg er tidligere madafhængig. - Faktisk så aner jeg ikke, hvor jeg skal starte. Jeg er på 10 år blevet 80 kg mindre – fra 2002-2012. Jeg har altid følt mig som et uønsket barn, det gør jeg stadig. Nogen vil kalde mig mønsterbryder andre møgirriterende. Det er vigtigt for mig at gøre opmærksom på, at dette er historien set med mine øjne, min virkelighedsopfattelse og følt med mit hjerte. Så intet er personligt rettet mod nogen eller noget.
Sådan lyder starten på mit afsnit i bogen 'Right2recovery'.
Det hele startede med at Steen Højlund Rasmussen tog kontakt til mig. Han havde googlet overvægt og der kom jeg frem med flere artikler om min vægtreduktion.
Vil du være med til at skrive en bog om misbrug?, spurgte han.
Et spørgsmål, jeg lige måtte tænke over. Selvom jeg faktisk var gået igang med min egen bog. Steens projekt og bogens formål synes jeg godt om og derfor sagde jeg ja til at blive gæsteforfatter til afsnittet om madmisbrug.
Det lyder måske for nogen ligetil, det var det overhovedet ikke for det første har jeg ikke prøvet at skrive på den måde før og for det andet skulle jeg igennem mit liv en gang til. Så mange 'lukkede døre' skulle åbnes igen, gennemtænkes, skrives og lukkes igen. Det var hårdt - MEGA hårdt!
Jeg er stolt over at være nået så langt så jeg kan erkende at det var et misbrug og at jeg idag har accepteret min fortid. Den kan ikke gøres om, og jeg er blevet rig på erfaringer. Erfaringer som jeg gerne inspirere med.
2016 vil blive året, hvor jeg aktivt vil være med til at nedbryde tabu omkring psykiske sygdomme og stress. Det gør jeg bl.a. gennem kurser i Psykisk førstehjælp og nu gennem udgivelsen af denne bog, hvor jeg ærligt beskriver, hvordan det var at være afhængig af mad.
ALLE HAR RET TIL ET GODT LIV!

Det sidste punktum er nu sat og bogen kan købes i alle Amazons butikker - du kan følge dette link Right2recovery.
Har du interesse i at høre endnu mere om mit madmisbrug kan du booke et foredrag ved at kontakte mig på rikke@rikkestruve.dk eller 40263442.
Rikke

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Et hundrede dage

Et hundrede dage, det er mange dage, godt tre måneder og alligevel så er det nok de dage, der er fløjet hurtigst afsted i mit liv. 100 dage og mit livs vildeste rutschebanetur - ever! 🎢
For 100 dage siden, faktisk for 101 dag siden fik min mand en opringning fra mellemste søn han skulle bruge en ambulance NU. Min mand 'flyver' ud af døren og jeg ringer 112 oplyser navn, adresse, telefonnummer og ja, jeg aner jo ikke, hvad der er sket på det tidspunkt, så jeg kan ikke oplyse ret meget andet. Mens jeg står med mobilen i hånden og stadig taler, kommer yngste søn løbende med sin mobil og siger det er far. Nu med en mobil ved hvert øre. 📱
"Øjeblik" siger jeg til alarmcentralen. Min mand fortæller at det drejer sig om ældste søn som vores mellemste søn har fundet liggende på gulvet i sin lejlighed. Lettere forvirret får jeg rettet data. Alarmcentralen ringer nu mellemste søn op for at guide ham. 🆘
Så går der, hvad der føles som 1000 år før min mand ringer og siger at ældst…

Børn med medfødt alkoholskade

"Jeg ved mere om medfødt alkoholskade, end mit barns lærer og læge gør. Hvordan får jeg dem til at lytte til mig? - Hvorfor er ændringer i den daglige rutine svære for mit barn? - Hvordan får jeg mit barn til at slappe af? - Er det i orden, at mit barn leger med yngre børn hele tiden?' - Hvorfor er mit barn længe om at spise?" - Disse og mange andre spørgsmål får du svar på i denne bog. 

"Børn med medfødt alkoholskade" Håndbog til omsorgsgivere og professionelle
Af Inger Thormann og Marcella Broccia

Anmeldelse
Med denne lille letlæselige håndbog på lige godt 100 sider vil alle være godt klædt på til at møde mennesker med medfødte alkoholskader. Efter du har læst bogen, vil du være klædt godt på til at møde mennesker med medfødte alkoholskader. Du vil også være rustet til at være i dialog med de mennesker, der giver omsorg og beskyttelse til børn og unge med medfødt alkoholskade, f.eks. plejeforældre.

Bogen er en meget vigtig bog. Den giver et godt overblik over de u…

Coronavirus / Covid-19

“Jeg troede aldrig, jeg oprigtigt skulle formulere den slags selvhjælpslister, men jeg troede heller aldrig, at nationen skulle i lockdown pga. en virus. Så nu er jeg sprunget ud i det” slutter Svend Brinkmann i et opslag på sin Facebook idag. 
Jeg må sige det samme. Jeg har haft utrolig svært ved at forholde mig til alt det, der sker omkring mig i disse dage. Medierne har alle en “mening”, har slet ikke læst alt (og kommer heller ikke til det) jeg følger selvfølgelig de retningslinjer myndighederne har udstukket. Sådan er det!
Alligevel står jeg i præcis samme dilemma som Svend Brinkmann på fineste vis beskriver i sit opslag:
Rent psykologisk giver coronaepidemien os et dilemma: På den ene side har vi en fælles interesse i, at folk bliver ængstelige, da ængstelsen gør, at flere opsøger information og handler i overensstemmelse med myndighedernes udmeldinger. På den anden side kan ængstelsen hos den enkelte udvikle sig til decideret angst, hvor den psykiske trivsel er truet: Man kan ik…