Gå videre til hovedindholdet

Min passion. Biler.

Har du hørt dette før? 'Kvinder og biler. Kvinder i trafikken. Hvad ved kvinder om biler?' Det er ikke længe siden at jeg endnu engang oplevede at en mand talte mig ned om min viden om biler. Jeg sagde ikke noget, men tænkte at det jo siger meget mere om ham end om mig. Jeg er jo bare en biltosse, ha ha ha 😃

Biler er en passion for mig. Det har det altid været. Jeg er vokset op med biler - både store og små. Som barn synes jeg det var sjovere at lege med biler end med dukker, dem klippede jeg skallede og legede videre med mine biler.

Udover biler nørder jeg også tech og når de to ting mødes bliver det ikke meget bedre.

Jeg er vild med biler, men har ofte følt det som lidt af et tabu. Nogen har tidligt bestemt at biler er for drenge/mænd og ikke for (pæne) piger. At jeg interesserer mig for biler siger jeg det ikke højt særlig tit. 'Kvinder kan ikke være vilde med biler'. Jeg er. Det er der rigtig mange andre kvinder, der er. En af dem var jeg til møde med for noget tid siden. Et meget spændende møde. Halvanden time med hende fik mig til at smile hele vejen hjem. Og det er præcis sådan det skal være.

Når jeg skal købe ny bil tager vi altid ud sammen - min mand og jeg. Bilsælgeren henvender sig først til mig efter min mand har sagt det er mig, der skal have bil. Den gode sælger lytter og tager herefter snakken med mig. Pudsigt, vi skriver da 2019!

For mig er en bil ikke bare et transportmiddel. Jeg smiler når jeg hører lyden af en fed bil. Jeg går op i design, sikkerhed, kvalitet, fedt udstyr og detaljer.

Det hele startede med en Volvo 544. Den bil mine forældre havde, da jeg blev født. Siden har har jeg kørt i alt fra Fiat 500, Mini Cooper Ford, VW, Toyota til Honda og intet mindre end 8 Volvoer - behøver jeg at sige at jeg har en forkærlighed til Volvo 😍

Idag kører jeg Volvo XC40. Årets Kvindebil 2017. Car of the Year 2018. 5 stjerner i EURO NCAP 2018. 6/6 stilletter af Kvindernes Bilmagasin. Jeg kan ikke være mere enig. Efter en periode i både VW og Honda er jeg endelig kommet hjem igen. Jeg er igang med en test af bilen som jeg udgiver her når det ligger klar.

Mange kvinder ved ikke så meget om biler og/eller har ikke interessen og det er super fint. Mange af de kvinder jeg kender har bil for at komme fra A til B. Nogle har da nogle krav. Ofte er de krav af praktisk karakter. Men sådan er der da også mange mænd der har det. Derfor er der vel ingen grund til at føle det som et tabu at være vild med biler, bare fordi jeg er kvinde.

For mig er det heldigvis ikke et tabu mere. Jeg ved, hvad jeg vil have også dem i drømmene jeg ikke lige har råd til 😉

Næste gang jeg oplever andre have en mening om kvinder og biler så bider jeg fra mig. Ha ha ha! 😃

Tak fordi du læste med.

Rikke, Bilpassionist


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Prioritering og valg

Prioritér ALTID din partner først! (Hvis du har en). Det gør jeg!

Personlige prioriteringer kan vel egentlig ikke diskuteres, men blot respekteres. Hvad, der virker for mig, virker måske slet ikke for dig. Mine prioriteringer er mine valg - 100% og jeg står ved dem.
Med årene har jeg oplevet mange, der har haft en mening om min måde at leve mit liv på, mine prioriteringer og mine valg. Det værste ved det er at jeg har tilladt dem, at have det. Jeg sagde ikke fra. De overskred mine grænser.

Det har gjort mig ked af det, vred og dybt frustreret. For jeg tvivlede lige pludselig på mine valg. Var jeg rigtig eller var jeg forkert? Hvem er dommer? Hvem bestemmer? Det gjorde mig syg. Det sårede mig dybt. En masse tanker og dårlige dage.
Andre må gerne have en mening bare de respekterer mine valg og så længe de kender grænsen.

Jeg ved godt det er farligt at skrive at jeg prioriterer min mand først. 
Faktisk er det rigtig svært at fortælle om mine valg helt generelt. Ganske enkelt fordi jeg gennem h…

De manipulerede mit liv

De manipulerede mit liv. Jeg tillod det. Jeg er flov over at jeg lod det ske.

Igen bevæger jeg mig ud på glat og tynd is. Ikke mange tør bevæge sig herud. Jeg tør. Det skaber åbenhed.

Jeg ser mig i en position, hvor jeg godt kan tillade mig at have en mening. I hvert fald når det gælder mine egne oplevelser og følelser. Jeg er dog ret sikker på at jeg ikke er den eneste, der har eller har haft det som mig.

Dette er ikke et indlæg, hvor nogen skal tænke 'hvor er det synd for hende' men det er blot mit liv set med mine øjne. Det er heller ikke meningen at nogen skal føle sig støt, men måske mere tage det til sig og vide dette er verden set med mine briller på. Jeg er nemlig helt bevist om at I ser verden med jeres briller på.

Dette indlæg har været undervejs i lang tid og er omskrevet rigtig mange gange. I slutning af 2018 kom der lidt mere kød på og et forløb hos en psykolog fik mig til at indse, at jeg slet ikke er forkert, som jeg ofte føler mig. Jeg er mig.

Ægte/uægte - rigtig/fo…

Volvos mindste SUV og den frækkeste

Jeg har haft fornøjelsen af at teste og beskrive min egen bil, som generalprøve til Kvindernes Bilmagasin, som jeg er testkører og freelanceskribent for. Dem, der kender mig, ved jeg er så glad for at være en del af netop det team, der nu består af 7 kvinder, læs mere om os her - læs også mere om min passion i mit blog indlæg 'Min passion. Biler' 😀
Volvo XC 40 D4 AWD Momentum – Volvos mindste SUV og den frækkeste - en rigtig lille bisse.
Skrevet 31. maj  2019 / Af Rikke Struve
Volvo XC40. Det er min 8. Volvo, det er omkring 8 år siden jeg havde en Volvo. Da jeg satte mig ind i denne for et år siden, var det som at komme hjem. Jeg er vild med biler og har en speciel kærlighed til Volvo J
Selvom det er Volvos mindste SUV vil dieselmotoren på 2.0 ltr. med sine 190 heste gerne frem i forreste række. Jeg tester bilen en solrig forårsdag.
I flere år har Volvo været for købmænd og mænd med blød hat, hvis man spørger mig. Det var dengang Ford Motor Company var ejerene. Men de seneste mode…