Gå videre til hovedindholdet

Volvos mindste SUV og den frækkeste


Jeg har haft fornøjelsen af at teste og beskrive min egen bil, som generalprøve til Kvindernes Bilmagasin, som jeg er testkører og freelanceskribent for. Dem, der kender mig, ved jeg er så glad for at være en del af netop det team, der nu består af 7 kvinder, læs mere om os her - læs også mere om min passion i mit blog indlæg 'Min passion. Biler' 😀

Volvo XC 40 D4 AWD Momentum – Volvos mindste SUV og den frækkeste - en rigtig lille bisse.

Skrevet 31. maj  2019 / Af Rikke Struve

Volvo XC40. Det er min 8. Volvo, det er omkring 8 år siden jeg havde en Volvo. Da jeg satte mig ind i denne for et år siden, var det som at komme hjem. Jeg er vild med biler og har en speciel kærlighed til Volvo J

Selvom det er Volvos mindste SUV vil dieselmotoren på 2.0 ltr. med sine 190 heste gerne frem i forreste række. Jeg tester bilen en solrig forårsdag.

I flere år har Volvo været for købmænd og mænd med blød hat, hvis man spørger mig. Det var dengang Ford Motor Company var ejerene. Men de seneste modeller måler sig super godt med eliten. Det er nu det kinesiske selskab Geely, der er ejer Volvo. De har givet designerne frie tøjler til at gøre det de tidligere var gode til, nemlig at designe Volvo.

Den nye Volvo XC40 imponerer med en stærk karakter både i design og teknologi. En autentisk og kompakt-SUV, der er dynamisk og udtryksfuld. Design

Volvo XC40 har skarpe kanter, der elegant former bilen. Der, hvor baglygten møder bilens bagenden er værd at bemærke, lygten er placeret skarpt rundt om bagskærmen. Testbilen ses i Osmium Grey Metallic med sort tag, sidespejle og spoiler. 18” letmetal fælge. Fronten er kantet, lækker og ligner en lille bisse.


Med en længde på 442 cm er den ikke meget længere end en Golf, men den er rummelig, praktisk og har SUV fordelene med et rummeligt bagagerum og høj siddeposition, der giver et fantastisk udsyn.

Mange detaljer er designet af kvinder bl.a. er der ekstra kroge til bagage både for og bag, skraldespand, der nemt tages ud og tømmes. Smart J

En anden super smart detalje er hattehylden. I samtlige stationcars har jeg forbandet den langt væk når bilen skulle pakkes til ferien, hvor skulle jeg gøre af den? Dette er der tænkt på i Volvo XC40, den smutter nemt nedunder ’gulvet’ i bagagerummetIndvendig brugerflade og komfort

Det første jeg lægger mærke til, er gearstangen – YES du læste rigtigt JDen kan være helt afgørende for hvad jeg synes om det indvendige design og ingen har endnu overgået det lille frækkert du finder i Volvo XC40, den er ovenikøbet elektrisk, hvilket gør gearskiftet til en leg.Kabinen er simpel med iPad’en (den store skærm) som omdrejningspunkt, den er overskuelig, nem at betjene og kan tilpasses dine ønsker for visning på forsiden. Endvidere finder du biles digitale instruktionsmanual her. Instrumenteringen er også digital. Den har både USB og USB-C stik.Sæderne er de ikoniske komfortsæder som Volvo er kendt for og som du sidder fantastisk i - i testbilen er det de i sort læder med synlige stikininger.

Sikkerhed er Volvos DNA og har altid været højt prioriteret også her er vores testbil opgraderet med det smarte IntelliSafe ACC som bl.a. automatisk bremsning og oplåsning efter kollision, fartbegrænser, færdselstavlegenkendelse, WHIPS, knæ-airbag i førersiden, vejbaneassistent (Haptiske rystelser), automatisk fjernlys og meget meget mere.

Forbrug og power

Testbilen er en 2.0 turbodiesel motor med 190 hk og 4.000 o/min. Den har en 8-trins automatisk gearkasse, kører 0-100 på 7,9 sek. Og har en tophastighed på 210 km/timen.

Bilen har 4 indstillinger for kørsel. Eco (effektiv kørsel), Comfort (hverdagsbrug), Off road (ujævn vej) og Dynamic (høj performance). Den har start/stop teknologi.

Den er testet til at kunne køre 19,6 km/ltr. Den billigste model starter ved kr. 411.000,-, testbilen har en startpris på kr. 585.000,- Denne testbil står til kr. 739.000,- med udstyr som IntelliSafe, lædersæder, LED forlygter, metallak, nøglefri betjening, parkeringssensor, siddehyndeforlænger og Volvo On Call, hvor du ved fx motorstop kan komme i kontakt med et callcenter der hjælper dig videre eller ved færdselsuheld sender udrykning. Dejlig trygt. 

Tidligere var det dyrt med sikkerheden, men jeg synes man her får virkelig meget med for sine penge. Der er ingen tvivl om vi har med en lille frisk og lækker SUV at gøre. Volvo XC 40 har alle de talenter, der skal til for at give et salg svenskerne ikke har haft før. I 2018 blev modellen kåret som ”Car of the Year 2018” på Geneva Motor Show i Schweitz.Den er smuk, har et nordisk udtryk og er super god i byerne. Bedre end vi har set det i tidligere Volvo modeller. Den er støjsvag og er helt klart svensk luksus.

Design 
JJJJJJ(6/6)

Køreegenskaber
JJJJJJ(6/6)

Value for Money
JJJJJJ(6/6)

Tusind tak fordi du læste med.

/Rikke


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Et hundrede dage

Et hundrede dage, det er mange dage, godt tre måneder og alligevel så er det nok de dage, der er fløjet hurtigst afsted i mit liv. 100 dage og mit livs vildeste rutschebanetur - ever! 🎢
For 100 dage siden, faktisk for 101 dag siden fik min mand en opringning fra mellemste søn han skulle bruge en ambulance NU. Min mand 'flyver' ud af døren og jeg ringer 112 oplyser navn, adresse, telefonnummer og ja, jeg aner jo ikke, hvad der er sket på det tidspunkt, så jeg kan ikke oplyse ret meget andet. Mens jeg står med mobilen i hånden og stadig taler, kommer yngste søn løbende med sin mobil og siger det er far. Nu med en mobil ved hvert øre. 📱
"Øjeblik" siger jeg til alarmcentralen. Min mand fortæller at det drejer sig om ældste søn som vores mellemste søn har fundet liggende på gulvet i sin lejlighed. Lettere forvirret får jeg rettet data. Alarmcentralen ringer nu mellemste søn op for at guide ham. 🆘
Så går der, hvad der føles som 1000 år før min mand ringer og siger at ældst…

Børn med medfødt alkoholskade

"Jeg ved mere om medfødt alkoholskade, end mit barns lærer og læge gør. Hvordan får jeg dem til at lytte til mig? - Hvorfor er ændringer i den daglige rutine svære for mit barn? - Hvordan får jeg mit barn til at slappe af? - Er det i orden, at mit barn leger med yngre børn hele tiden?' - Hvorfor er mit barn længe om at spise?" - Disse og mange andre spørgsmål får du svar på i denne bog. 

"Børn med medfødt alkoholskade" Håndbog til omsorgsgivere og professionelle
Af Inger Thormann og Marcella Broccia

Anmeldelse
Med denne lille letlæselige håndbog på lige godt 100 sider vil alle være godt klædt på til at møde mennesker med medfødte alkoholskader. Efter du har læst bogen, vil du være klædt godt på til at møde mennesker med medfødte alkoholskader. Du vil også være rustet til at være i dialog med de mennesker, der giver omsorg og beskyttelse til børn og unge med medfødt alkoholskade, f.eks. plejeforældre.

Bogen er en meget vigtig bog. Den giver et godt overblik over de u…

Coronavirus / Covid-19

“Jeg troede aldrig, jeg oprigtigt skulle formulere den slags selvhjælpslister, men jeg troede heller aldrig, at nationen skulle i lockdown pga. en virus. Så nu er jeg sprunget ud i det” slutter Svend Brinkmann i et opslag på sin Facebook idag. 
Jeg må sige det samme. Jeg har haft utrolig svært ved at forholde mig til alt det, der sker omkring mig i disse dage. Medierne har alle en “mening”, har slet ikke læst alt (og kommer heller ikke til det) jeg følger selvfølgelig de retningslinjer myndighederne har udstukket. Sådan er det!
Alligevel står jeg i præcis samme dilemma som Svend Brinkmann på fineste vis beskriver i sit opslag:
Rent psykologisk giver coronaepidemien os et dilemma: På den ene side har vi en fælles interesse i, at folk bliver ængstelige, da ængstelsen gør, at flere opsøger information og handler i overensstemmelse med myndighedernes udmeldinger. På den anden side kan ængstelsen hos den enkelte udvikle sig til decideret angst, hvor den psykiske trivsel er truet: Man kan ik…