Gå videre til hovedindholdet

12 TING

Tolv ting du skal holde op med at gøre mod dig selv!

Dette indlæg er mest en husker til mig selv. Jeg tænker dog at du også kan bruge et par stykker af dem. En gang imellem er det godt at holde fokus.

1. Hold op med at bruge tid på de forkerte mennesker
Livet er alt for kort til at tilbringe tid med mennesker, som suger energi og glæde ud af dig. Hvis nogen vil have dig i sit liv, giver de dig plads - du skal ikke kæmpe for pladsen. Brug hellere din til på dem, de altid står ved din side, når du har det skidt - ikke kun, når du har det fedt.

2. Hold op med at løbe fra problemerne
Se dig selv i spejlet og tag fat på de problemer, du har. Det bliver ikke let. Men vi har dem allesammen, vi er ikke i stand til at løse dem alle, for ingen er perfekt. Vi er dog nød til at se dem i stedet for at løbe fra dem og så må vi tilpasse os. Det er vi nemlig i stand til.

3. Hold op med at sætte dine egne behov til sidst
Elsk andre og hjælp ændre, men glem ikke dig selv. Elsk dig selv og hjælp dig selv - og gør noget, som betyder noget for DIG.

4. Hold op med at hænge fast i fortiden
Du kan ikke starte det næste kapitel i dit liv, hvis du ikke afslutter det sidste. Læg fortiden bag dig - det er muligt og det er nødvendigt. Vi har allesammen lavet fejl i fortiden, men du er ikke dine fejl, så kom videre og form istedet din fremtid.

5. Hold op med at være bange for at gøre fejl
Det at gøre noget er hundrede gange bedre end ikke at gøre noget som helst. Bag enhver succes ligger bunkevis af fejl - så hver fejltrin leder mod succes.

6. Hold op med at tro, at du ikke er klar
Ingen føler sig nogensiden 100% klar, når de kommer til en udfordring. De helt store muligheder ligger ofte uden for din comfortzone, så du vil alligevel ikke føle dig komfortabel i begyndelsen. Så! 'Go for it!'

7. Hold op med at have ondt af dig selv
Livets udfordringer er der af en grund - for at ændre den vej, du går på, i en bedre retning. Reflektér over de ting, der er sket og som du er kommet igennem. Til syvende og sidst har de taget dig til et bedre sted - så smil! Lad andre og dig selv se, at du er stærkere i dag end du var igår. Ved at smile kan du snyde hjernen til at tro, at du er lykkeligere.

8. Hold op med at bære nag
Lev ikke livet med nag i hjertet. Tilgiv, dem der skal tilgives. Tilgiv dig selv, giv slip og få fred. At tilgive er ikke det samme som at sige, at det, der er sket, er i orden - det er at give slip på tingene og ikke dvæle ved dem. Du bliver 10 kilo lettere. Hold hovet højt og lad dig ikke trække ned.

9. Hold op med at overse glæden i de små øjeblikke
Nyd de små ting! En dag vil du se tilbage og opdage, at de faktisk var store ting. Den største og bedste del af dit liv vil være de små navnløse øjeblikke du tilbringer med nogen, du elsker - hver dag.

10. Hold op med at lade som om alt er godt, når det ikke er det
Det er helt i orden ikke at have det godt hele tiden. Nogle gange falder livet bare en smule sammen. Så vær ærlig og svar 'nej' når nogen spørger dig om du har det godt. Jo mere du erkender dine følelser, jo hurtigere kommer smilet tilbage på dine læber.

11. Hold op med at bekymre dig hele tiden
Bekymring fjerner ikke morgendagens byrder, men det tager glæden fra dig i dag. Når du stresser og bekymrer dig er det altid unødvendigt. Spørg dig selv: 'Hjælper det på situationen, hvis jeg bekymrer mig? Betyder dette overhovet noget om et par år?' Hvis ikke, er det ikke værd at bekymre sig om. Stress har direkte negativ effekt på vores følelse af lykke og vores generelle helbred. Stop op og pust ud!

12. Hold op med at være utaknemmelig
Uanset om du har det godt eller skidt, så stå op hver morgen og vær taknemmelig for dit liv. Et sted derude er der også andre, der kæmper for deres. Tag vare på dit liv og sæt pris på det. Hver aften når du går i sent så prøv at tanke for 5 ting du har glædet dig over i dit liv, så vågner du lykkeligere op.

Jeg ved ikke med dig, men lige nu har jeg selv fokus på flere punkter. Jeg glædes over at mit arbejde også kan sætte gang i min egen udvikling.

Tak fordi du læste med
RikkeKommentarer

  1. Syntes jeg har helt godt styr på 11 af punkterne, men nr 7 har jeg det ikke godt med. Men det kommer nok en dag.👍❤😥

    SvarSlet

Tilføj en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Volvos mindste SUV og den frækkeste

Jeg har haft fornøjelsen af at teste og beskrive min egen bil, som generalprøve til Kvindernes Bilmagasin, som jeg er testkører og freelanceskribent for. Dem, der kender mig, ved jeg er så glad for at være en del af netop det team, der nu består af 7 kvinder, læs mere om os her - læs også mere om min passion i mit blog indlæg 'Min passion. Biler' 😀
Volvo XC 40 D4 AWD Momentum – Volvos mindste SUV og den frækkeste - en rigtig lille bisse.
Skrevet 31. maj  2019 / Af Rikke Struve
Volvo XC40. Det er min 8. Volvo, det er omkring 8 år siden jeg havde en Volvo. Da jeg satte mig ind i denne for et år siden, var det som at komme hjem. Jeg er vild med biler og har en speciel kærlighed til Volvo J
Selvom det er Volvos mindste SUV vil dieselmotoren på 2.0 ltr. med sine 190 heste gerne frem i forreste række. Jeg tester bilen en solrig forårsdag.
I flere år har Volvo været for købmænd og mænd med blød hat, hvis man spørger mig. Det var dengang Ford Motor Company var ejerene. Men de seneste mode…

Børn med medfødt alkoholskade

"Jeg ved mere om medfødt alkoholskade, end mit barns lærer og læge gør. Hvordan får jeg dem til at lytte til mig? - Hvorfor er ændringer i den daglige rutine svære for mit barn? - Hvordan får jeg mit barn til at slappe af? - Er det i orden, at mit barn leger med yngre børn hele tiden?' - Hvorfor er mit barn længe om at spise?" - Disse og mange andre spørgsmål får du svar på i denne bog. 

"Børn med medfødt alkoholskade" Håndbog til omsorgsgivere og professionelle
Af Inger Thormann og Marcella Broccia

Anmeldelse
Med denne lille letlæselige håndbog på lige godt 100 sider vil alle være godt klædt på til at møde mennesker med medfødte alkoholskader. Efter du har læst bogen, vil du være klædt godt på til at møde mennesker med medfødte alkoholskader. Du vil også være rustet til at være i dialog med de mennesker, der giver omsorg og beskyttelse til børn og unge med medfødt alkoholskade, f.eks. plejeforældre.

Bogen er en meget vigtig bog. Den giver et godt overblik over de u…

Min passion. Biler.

Har du hørt dette før? 'Kvinder og biler. Kvinder i trafikken. Hvad ved kvinder om biler?' Det er ikke længe siden at jeg endnu engang oplevede at en mand talte mig ned om min viden om biler. Jeg sagde ikke noget, men tænkte at det jo siger meget mere om ham end om mig. Jeg er jo bare en biltosse, ha ha ha 😃

Biler er en passion for mig. Det har det altid været. Jeg er vokset op med biler - både store og små. Som barn synes jeg det var sjovere at lege med biler end med dukker, dem klippede jeg skallede og legede videre med mine biler.

Udover biler nørder jeg også tech og når de to ting mødes bliver det ikke meget bedre.

Jeg er vild med biler, men har ofte følt det som lidt af et tabu. Nogen har tidligt bestemt at biler er for drenge/mænd og ikke for (pæne) piger. At jeg interesserer mig for biler siger jeg det ikke højt særlig tit. 'Kvinder kan ikke være vilde med biler'. Jeg er. Det er der rigtig mange andre kvinder, der er. En af dem var jeg til møde med for noget ti…