Gå videre til hovedindholdet

12 TING

Tolv ting du skal holde op med at gøre mod dig selv!

Dette indlæg er mest en husker til mig selv. Jeg tænker dog at du også kan bruge et par stykker af dem. En gang imellem er det godt at holde fokus.

1. Hold op med at bruge tid på de forkerte mennesker
Livet er alt for kort til at tilbringe tid med mennesker, som suger energi og glæde ud af dig. Hvis nogen vil have dig i sit liv, giver de dig plads - du skal ikke kæmpe for pladsen. Brug hellere din til på dem, de altid står ved din side, når du har det skidt - ikke kun, når du har det fedt.

2. Hold op med at løbe fra problemerne
Se dig selv i spejlet og tag fat på de problemer, du har. Det bliver ikke let. Men vi har dem allesammen, vi er ikke i stand til at løse dem alle, for ingen er perfekt. Vi er dog nød til at se dem i stedet for at løbe fra dem og så må vi tilpasse os. Det er vi nemlig i stand til.

3. Hold op med at sætte dine egne behov til sidst
Elsk andre og hjælp ændre, men glem ikke dig selv. Elsk dig selv og hjælp dig selv - og gør noget, som betyder noget for DIG.

4. Hold op med at hænge fast i fortiden
Du kan ikke starte det næste kapitel i dit liv, hvis du ikke afslutter det sidste. Læg fortiden bag dig - det er muligt og det er nødvendigt. Vi har allesammen lavet fejl i fortiden, men du er ikke dine fejl, så kom videre og form istedet din fremtid.

5. Hold op med at være bange for at gøre fejl
Det at gøre noget er hundrede gange bedre end ikke at gøre noget som helst. Bag enhver succes ligger bunkevis af fejl - så hver fejltrin leder mod succes.

6. Hold op med at tro, at du ikke er klar
Ingen føler sig nogensiden 100% klar, når de kommer til en udfordring. De helt store muligheder ligger ofte uden for din comfortzone, så du vil alligevel ikke føle dig komfortabel i begyndelsen. Så! 'Go for it!'

7. Hold op med at have ondt af dig selv
Livets udfordringer er der af en grund - for at ændre den vej, du går på, i en bedre retning. Reflektér over de ting, der er sket og som du er kommet igennem. Til syvende og sidst har de taget dig til et bedre sted - så smil! Lad andre og dig selv se, at du er stærkere i dag end du var igår. Ved at smile kan du snyde hjernen til at tro, at du er lykkeligere.

8. Hold op med at bære nag
Lev ikke livet med nag i hjertet. Tilgiv, dem der skal tilgives. Tilgiv dig selv, giv slip og få fred. At tilgive er ikke det samme som at sige, at det, der er sket, er i orden - det er at give slip på tingene og ikke dvæle ved dem. Du bliver 10 kilo lettere. Hold hovet højt og lad dig ikke trække ned.

9. Hold op med at overse glæden i de små øjeblikke
Nyd de små ting! En dag vil du se tilbage og opdage, at de faktisk var store ting. Den største og bedste del af dit liv vil være de små navnløse øjeblikke du tilbringer med nogen, du elsker - hver dag.

10. Hold op med at lade som om alt er godt, når det ikke er det
Det er helt i orden ikke at have det godt hele tiden. Nogle gange falder livet bare en smule sammen. Så vær ærlig og svar 'nej' når nogen spørger dig om du har det godt. Jo mere du erkender dine følelser, jo hurtigere kommer smilet tilbage på dine læber.

11. Hold op med at bekymre dig hele tiden
Bekymring fjerner ikke morgendagens byrder, men det tager glæden fra dig i dag. Når du stresser og bekymrer dig er det altid unødvendigt. Spørg dig selv: 'Hjælper det på situationen, hvis jeg bekymrer mig? Betyder dette overhovet noget om et par år?' Hvis ikke, er det ikke værd at bekymre sig om. Stress har direkte negativ effekt på vores følelse af lykke og vores generelle helbred. Stop op og pust ud!

12. Hold op med at være utaknemmelig
Uanset om du har det godt eller skidt, så stå op hver morgen og vær taknemmelig for dit liv. Et sted derude er der også andre, der kæmper for deres. Tag vare på dit liv og sæt pris på det. Hver aften når du går i sent så prøv at tanke for 5 ting du har glædet dig over i dit liv, så vågner du lykkeligere op.

Jeg ved ikke med dig, men lige nu har jeg selv fokus på flere punkter. Jeg glædes over at mit arbejde også kan sætte gang i min egen udvikling.

Tak fordi du læste med
RikkeKommentarer

  1. Syntes jeg har helt godt styr på 11 af punkterne, men nr 7 har jeg det ikke godt med. Men det kommer nok en dag.👍❤😥

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Prioritering og valg

Prioritér ALTID din partner først! (Hvis du har en). Det gør jeg!

Personlige prioriteringer kan vel egentlig ikke diskuteres, men blot respekteres. Hvad, der virker for mig, virker måske slet ikke for dig. Mine prioriteringer er mine valg - 100% og jeg står ved dem.
Med årene har jeg oplevet mange, der har haft en mening om min måde at leve mit liv på, mine prioriteringer og mine valg. Det værste ved det er at jeg har tilladt dem, at have det. Jeg sagde ikke fra. De overskred mine grænser.

Det har gjort mig ked af det, vred og dybt frustreret. For jeg tvivlede lige pludselig på mine valg. Var jeg rigtig eller var jeg forkert? Hvem er dommer? Hvem bestemmer? Det gjorde mig syg. Det sårede mig dybt. En masse tanker og dårlige dage.
Andre må gerne have en mening bare de respekterer mine valg og så længe de kender grænsen.

Jeg ved godt det er farligt at skrive at jeg prioriterer min mand først. 
Faktisk er det rigtig svært at fortælle om mine valg helt generelt. Ganske enkelt fordi jeg gennem h…

De manipulerede mit liv

De manipulerede mit liv. Jeg tillod det. Jeg er flov over at jeg lod det ske.

Igen bevæger jeg mig ud på glat og tynd is. Ikke mange tør bevæge sig herud. Jeg tør. Det skaber åbenhed.

Jeg ser mig i en position, hvor jeg godt kan tillade mig at have en mening. I hvert fald når det gælder mine egne oplevelser og følelser. Jeg er dog ret sikker på at jeg ikke er den eneste, der har eller har haft det som mig.

Dette er ikke et indlæg, hvor nogen skal tænke 'hvor er det synd for hende' men det er blot mit liv set med mine øjne. Det er heller ikke meningen at nogen skal føle sig støt, men måske mere tage det til sig og vide dette er verden set med mine briller på. Jeg er nemlig helt bevist om at I ser verden med jeres briller på.

Dette indlæg har været undervejs i lang tid og er omskrevet rigtig mange gange. I slutning af 2018 kom der lidt mere kød på og et forløb hos en psykolog fik mig til at indse, at jeg slet ikke er forkert, som jeg ofte føler mig. Jeg er mig.

Ægte/uægte - rigtig/fo…

Volvos mindste SUV og den frækkeste

Jeg har haft fornøjelsen af at teste og beskrive min egen bil, som generalprøve til Kvindernes Bilmagasin, som jeg er testkører og freelanceskribent for. Dem, der kender mig, ved jeg er så glad for at være en del af netop det team, der nu består af 7 kvinder, læs mere om os her - læs også mere om min passion i mit blog indlæg 'Min passion. Biler' 😀
Volvo XC 40 D4 AWD Momentum – Volvos mindste SUV og den frækkeste - en rigtig lille bisse.
Skrevet 31. maj  2019 / Af Rikke Struve
Volvo XC40. Det er min 8. Volvo, det er omkring 8 år siden jeg havde en Volvo. Da jeg satte mig ind i denne for et år siden, var det som at komme hjem. Jeg er vild med biler og har en speciel kærlighed til Volvo J
Selvom det er Volvos mindste SUV vil dieselmotoren på 2.0 ltr. med sine 190 heste gerne frem i forreste række. Jeg tester bilen en solrig forårsdag.
I flere år har Volvo været for købmænd og mænd med blød hat, hvis man spørger mig. Det var dengang Ford Motor Company var ejerene. Men de seneste mode…